svensk-indie
Svensk indie 1999-2009

Under våren 2012 berättar Billy Rimgard vad som händer under de åren som "indie" blev mainstream och mainstream blev indie. Texterna bär namnet "3:25,290 - En subjektiv berättelse om svensk indie 1999-2009". Du läser ett nytt kapitel i veckan här.

kronika
Krönika

Texter i krönikeform.

tma-5-ar
TMA 5 år

I samband med vårt 5-årsjubileum plockar vi upp texter i arkivet som har haft betydelse för TMA.

jukeboxjam
Jukebox Jam

I en serie artiklar plockar några av TMAs skribenter fram den musik och de uttryck som varit avgörande för dem och som format deras musikliv.

sommarlasning
Sommarläsning

Under den litterära följetongen Sommarläsning frågar TMA en rad artister, skribenter och kulturpersoner vad de läser under solen.

afrika-2
Tony Ernsts Afrika

Kan man tala om »afrikansk musik?«. Under lång tid har kontinenten misshandlats både fysiskt och teoretiskt. Den har blivit en projektionsyta för västs drömmar. Med utgångspunkt i 20 låtar söker Tony Ernst ett Afrika bortom klichén.

jessica
Jessica osv

Bloggen Jessica osv handlar om kultur i olika former: film, musik, litteratur, konst och tv-serier men också samhällsfrågor. Jessica är skribent, litteraturvetare och copywriter och driver också bokbloggen Ord och inga visor sedan 2006. Hon romandebuterar hösten 2013.

blog
Blogg