article-image

Kaos under himlen

TMA 5 år Han har kallats den farligaste filosofen i Västvärlden. Slavoj Zizek är den slovenska tänkaren som kopplar populärkulturella referenser till Hegel och Lacan. I sin senaste bok uppmanar han oss att acceptera den liberala världens undergång – och skrida till verket. Fredrik Edin gillar vad han läser. 2010-08-18. 2 kommentarer.

article-image

LaNell: Villkorslös kärlek

TMA 5 år »A song has to speak to me in order for me to speak to you«. Orden är gospelsångerskan Lanells. Hennes musik omsluter kärleken lika mycket som visar på att vi inte behöver hantera våra besvikelser ensamma. 2010-10-21.

article-image

Sorlet från framtiden

TMA 5 år Avståndet mellan samtiden och framtiden är i dag nästan utraderat. Lisa Ehlin ser Seapunkrörelsen som ett lysande exempel på detta. En kultur som konstaterar att världen troligtvis kommer att försvinna under vatten. 2012-01-27. 2 kommentarer.

article-image

På Kairos gator

TMA 5 år »Och den mainstreampop som strömmar ur mobiler på caféerna, eller från de små bergsprängarna som fästs på mopederna i Kairo, tycks liksom ha närmare till äldre musik jämfört med den som gym, 7-Eleven och stadshotell spelar här hemma. Musik på traditionella instrument och melodier nära dem som mormor och farfar lyssnade på«. Rickard Fredén reser till Kairo. 2012-05-19.

Nina Björk. Foto: Cato Lein

Nina Björk. Foto: Cato Lein

Nina Björk: Sentimental, patetisk och storslagen

TMA 5 år »Det finns absolut något bland människor som jag inte ser fångas upp i det politiska samtalet riktigt. Större frågor. Det är som en folkrörelse som söker sitt uttryck.« Henrik Svensson pratar med Nina Björk om skrivandet, politik och det långsamma förhållandet. 2013-03-20.