Arkiv: Blogg

article-image

Kartan

Blogg Det finns en karta på väggen i vårt kök. När jag tittar på kartan blir jag en drönare som svävar högt över de olika öarna och vikarna. Fantasin exploderar i mitt inre. 2021-03-05. 9 kommentarer.

article-image

Alla mina böcker

Blogg Jag vet inte när det startar. Men någonstans i min tidiga vuxenålder bestämmer jag mig för att börja köpa böcker. Jag vill skapa en slags populärkulturell motsvarighet till biblioteket i Alexandria. 2021-01-20. 44 kommentarer.

article-image

Bägarrankan

Blogg Blommor är en svår nöt. De gör mig nervös. Jag blir trevande och velig. Får svårt att närma mig dem. Hela mitt förhållningssätt till blommor och växter är tafatt. 2020-12-18. 57 kommentarer.

article-image

Nudlar växer på buskar

Blogg Jag gillar att laga mat. Jag älskar husmanskost. En tidigare kollega kallade mig en gång för ”sås och potatis-kille”. Det är en väldigt träffande beskrivning. Jag tycker om basföda på tallriken. Finns det dessutom en sås man kan hälla över så jublar min mage. 2020-12-11. 16 kommentarer.

article-image

Questloves bok

Blogg Jag och Ahmir ”Questlove” Thompson har inte mycket gemensamt. Han är från Philadelphia i USA och har en lång och framgångsrik karriär som frontfigur i hiphopbandet The Roots. Jag är från Örtomta utanför Linköping och jobbar på Malmö stad. 2020-11-23. 22 kommentarer.

article-image

Kaninerna på vinden

Blogg När jag gick i högstadiet brukade pappa berätta om en sommar då jag som 3-åring sprang naken i hallonhäcken och åt hallon. Med ett praktstånd. Trots detta tidiga möte med naturen, denna urladdning i buskarna, har mitt trädgårdsintresse varit ljummet. Fram till för fyra år sedan. 2020-10-02. 17 kommentarer.