Arkiv: Artikel

Sara Parkman. Foto: Elvira Varghans

Sara Parkman. Foto: Elvira Varghans

Svensk Folkmusik

Artikel Under hösten 2016 och våren 2017 gör vi något nytt. På webbplattformen »Svensk folkmusik« möter Henrik Svensson och Adrian Hörnquist artister som bryter regler i en gammal ram. 2016-10-23. 63 kommentarer.

article-image

Anbuley: Fri dansmusik

Artikel Anbuley gör dansmusik som är uppskruvad och som stakar ut nya vägar. Med ett budskap om att människor ska uppskatta sig själva och sina egenheter. Vi mailade med henne i hemstaden Wien. 2012-09-14.

Foto: Steve Gullick. Al Doyle längst till vänster.

Foto: Steve Gullick. Al Doyle längst till vänster.

I min skivsamling: Hot Chip

Artikel Vi ringde upp Al Doyle i Hot Chip för att prata om hans musikaliska bakgrund och be honom plocka fram udda exemplar och favoriter ur sin vinylsamling. 2012-05-16.

article-image

Ljudet av det funkiga London

Artikel Sångerskan Fatima, producenten Funkineven och elektroniska trollgubben Floating Points utgör kärnan i Eglo Records. En Londonbaserad etikett som har lika nära till funkig dansmusik som jazzmusikens frihet. 2011-06-28.

article-image

Sanningssökare

Artikel Bill Hicks filosofi om det fria utbytandet av idéer är fortfarande i allra högsta grad gångbar. Adrian Hörnquist ser dokumentären "American: The Bill Hicks Story" och fångas av en satiriker med full kontakt med sin inre röst. 2011-01-07. 8 kommentarer.

article-image

Istället för fusion: friktion

Artikel Jace Clayton har länge jobbat för att hitta nya vägar för klubbmusiken. Som Dj /Rupture placerar han musiken i det lokala sammanhanget och inkluderar intryck från världen bortom kvarteret. Men missförstånd och friktion är viktigare drivkrafter än mjuk harmoni. 2010-10-04. 3 kommentarer.