Arkiv: Intervju

article-image

Tidlös och hypnotisk

Intervju »Jag och mina vänner började hänga i ruiner från gamla byggnader. De existerade i det förflutna och i nutiden, och kanske också en liten stund i framtiden. Det var ungefär så jag ville att min musik skulle låta«. Olof Rundcrantz ringde upp Koichi Yamanoha från hypnotiska bandet Grimm Grimm för ett snack om musik, psykedelia och inspiration. 2014-10-22. 8 kommentarer.

Foto: Frode Marcus

Foto: Frode Marcus

El Perro Del Mar: Hoppets eld

Intervju »Att vara ung handlar ju om att leva i en slags illusion – med all rätt förstås – men att åldras handlar lika mycket om att se på livet med nyktra ögon och ändå uppleva allt det fantastiska.« Olof Rundcrantz pratar med Sarah Assbring om sociala konstruktioner, dokumentären Paris Is Burning och att kämpa för något större än sig själv. 2012-11-12. 1 kommentar.

article-image

Ett barn av trasiga förhållanden

Intervju "Min uppväxt har alltid präglats av en skamkänsla: att jag måste ändra på det jag inte har." Alexis Weaks debut är en bländande skildring av tonåren och hans kluvna förhållande till pengar. Men i grunden är det hans mammas hippievärderingar som format honom. 2011-02-11. 17 kommentarer.

article-image

Klimaxhopp i mörkret

Intervju De mejslar ut sin industriella housemusik genom skräckfilmsvrål, Gregorikanska munkar och panflöjter. Men Gatekeeper vältrar sig inte i mörker, de använder mystiken som en språngbräda mot en vackrare morgondag. 2011-01-11. 8 kommentarer.

article-image

Kamouflerad i sin mytbildning

Intervju Ariel Pink försöker, men kan aldrig riktigt ta sig ut ur facket han placerat sig i. Ett fack "mitt bland freaks och människor som aldrig förväntar sig att någon annan ska förstå deras liv". Olof Rundcrantz mötte honom för ett samtal om klyschor och konsten att vara normal. 2010-11-03. 10 kommentarer.