Arkiv: Artikel

article-image

Förälskelsen och naturen

Artikel Vad finns bortom den första känslan av kärlek? Orhan Pamuks roman "Oskuldens museum" och Bill Drummonds text i antologin "On nature" uppehåller sig kring besatt förälskelse och naturen. Olof Rundcrantz tycker att berättelserna runt den rena passionen är de riktigt meningsfulla. 2011-07-08.

article-image

Det kommer underifrån

Artikel Rockjournalistiken är under stark förändring. Drivande i utvecklingen är musikbloggarna och de små skivbolagen. I vår serie om nischade etiketter har turen kommit till Family Forest Records. Ett bolag som visar att dagens musikdistribution stavas limiterade vinylsinglar och gratis Mp3:or. 2010-08-24. 2 kommentarer.

article-image

House för högre makter

Artikel Efter ett par år i vakuum börjar housemusiken vakna till liv igen. The Miracles Club är en av de mest vitala akterna – en duo från Portland som inspireras av psykedelisk popmusik och som vill åkalla gudomliga makter på dansgolvet. 2010-04-19. 2 kommentarer.

article-image

En rastlös popresenär

Artikel Ryan McPhun i Nya Zeeländska The Ruby Suns har länge byggt sin popmusik utifrån ett ständigt resande. Men till nya albumet "Fight softly" slog han sig ner i hemstaden och gick tillbaka till sin ungdoms skivor för att undersöka hur irritation kunde kanaliseras i musik. Olof Rundcrantz frågade varför. 2010-03-25.

article-image

Bolagshöjdare

Artikel Throw me away ska i en serie artiklar lyfta fram våra favoritbolag – de etiketter som lägger ner hela sin själ på att ge ut obskyra beats, bortglömd funk och elektroniska utsvävningar. Först ut är All City Records. 2010-01-20. 24 kommentarer.