Senast publicerat

article-image

Om oemotståndlig göteborsk hiphop

Jessica osv Jag tänkte tipsa om några göteborgsrappare som jag har fastnat särskilt för, även om det så klart finns många, många fler att upptäcka. Dessa artisters gemensamma nämnare (förutom att de är från samma stad) är väl egentligen att de sjunger om sin trasighet, sitt missbruk, sin tillvaro i Göteborg och om ett samhälle som de har tröttnat rejält på och som har behandlat dem som skit. 2012-12-14. 2 kommentarer.

article-image

Den allvarsamma leken

Jessica osv Visst, det är mysigt och avslappnande att läsa och att man pratar om litteratur kan aldrig vara negativt i en tid då läsandet hos befolkningen sjunker oroväckande. Men litteraturen vinner knappast på att man avdramatiserar den och förpackar den i säljvänligt format. Inte i längden. 2012-12-05.

article-image

Vi äro tusenden

Jessica osv Det räcker inte längre med att bara skriva att SD är as på sin facebooksida. Alla vi som skriver i tidningar, gör oss hörda i bloggar eller bara facebookar – vi måste börja fråga oss hur det här kunde ske. Hur kunde ett främlingsfientligt parti komma in i riksdagen? Varför? Varför gillar vi det inte? Vi måste formulera försök till svar på alla de här frågorna för att kunna göra motstånd på ett bra och trovärdigt sätt. 2012-11-21.