article-image

Ambient och lite annat

Personligt

Ett par skivor och artister som jag har lyssnat på mycket på sistone. För och främst Black Eagle Child, som egentligen heter Michael Jantz, har tidigare släppt ett par kassetter och släppte nyligen sin första riktiga skiva på Preservation. På Lobelia har Jantz gjort en slags temaskiva runt sin barndom samt kring sin nyligen tillkomna dotter, som också hörs på skivan.

Gitarren  hörs mest och vissa låtar påminner stundtals om Loren Connors och Mark McGuire, men han har definitivt ett eget uttryck. Att han i en intervju säger sig vara inspirerad av Yo La Tengo är ett kvalitetstecken om något.

Två andra artister som i dagarna släppt skivor på Preservation är Deep Magic och Quiet Evenings . Deep Magic eller Alex Gray som han egentligen heter är medlem i Sun Araw, och har bland annat arbetat med Pocahaunted och Black Eagle Child. Lucid Thought består av sex drömska spår och passar fint till den kommande sommaren.

Quiet Evenings består av äkta paret Grant och Rachel Evans, två vansinnigt driftiga människor. Grant gör även musik som Nova Scotian Arms (inte lyssnat på) och Rachel som Motion Sickness of Timetravel (helt fantastisk). De driver de också en kassettetikett tillsammans. Trancending Spheres är det första som är släppt på cd och är precis som Lucid Thoughts en utmärkt skiva till sommaren om än något mörkare.

Det finns väldigt mycket musik att finna med dessa artister om du letar lite, börja gärna med dessa och den här.

Deep Magic – Lucid Thought from Motion Sickness of Time Travel on Vimeo.

Quiet Evenings – Transcending Spheres from Motion Sickness of Time Travel on Vimeo.