article-image

Sam Goldberg

Konsumentupplysning

Sam Goldberg driver kassettetiketten Pizza Night och gör musik under ett par olika alias som Radio People, Mist (tillsammans med Emeralds ’s John Elliott) och ibland som Sam Goldberg. Mist’s skiva ”House” är nog en av mina favoritskivor i år så här långt, John Elliott och Sam Goldberg med ett gäng syntar.

Denna skiva recenserades till min förvåning i senaste Uncut. Den fick ganska bra kritik men man konstaterade att det görs för många sådana här skivor just nu. Och ja det kan väl stämma men det görs alltid mycket musik i alla möjliga genres, det gäller bara att sålla ut skiten. Och det finns mycket bra av den här varan just nu och det som är bra kommer förhoppningsvis att få den uppmärksamhet den förtjänar.

Sam Goldberg gillar dock inte att upprepa sig allt för mycket så på hans senaste skiva”Having Had Forgot” hör vi bara syntar på två spår av åtta. Istället hörs akustiska gitarrer, saxofon, klarinett, röster mm. Ibland låter det som någon blandning av frijazz och akustisk ambient. Som om inte det vore nog så släpper Radio People en ny skiva ”Hazel” på Mexican Summer i augusti, den ska tydligen också låta väldigt annorlunda mot hans tidigare skapelser.

Nu ska jag och min nya förstärkare njuta av Rachel Evans Motion Sickness of Time Travels ”Luminaries & Synastry”.