article-image

Tre tips

Blogg

En av mina favoritetiketter är Touch (här kan du läsa en intressant intervju med grundarna). Bolaget har gett ut många av mina favoritkonstskapare och musiker som Chris Watson, Jana Winderen och Fennesz. De har nyligen börjat ge ut gamla kassetter digitalt och på vinyl. En som jag har lyssnat mycket på den senaste tiden är Touch 33 – Islands Inbetween. Den släpptes på kassett 1983 och består av field recordings inspelade på Java och Bali. Inspelningarna är tänkta som små musikaliska vykort från dessa platser och består av ljudet av fåglar, mopeder och framför allt väldigt vacker musik. Läs, lyssna och köp.


En annan etikett
som envisas med att släppa fantastisk musik är Trunk Records. Grundaren Jonny Trunk ger nästan bara ut gamla och extremt obskyra inspelningar. Den senaste skivan är Cults Percussion Ensemble, ett album som består av musik spelad av 13-14-åriga skolflickor som på 70-talet turnerade i Europa under ledning av orkesterledaren Ron Forbes.

Musiken framförs på olika slagverk och låter smått fantastisk. En av de som medverkar är Dame Evelyn Glennie som numera är en världskänd och respekterad musikskapare. Införskaffa den här.

Sedan vill jag slå ett slag för den här mycket vackra skivan, om du gillar kombinationen av spoken word och field recordings.