Arkiv: Artikel

article-image

LA: Dominant Legs & Dam Funk

Artikel Jakob Uddling flög till Los Angeles för att traska i g-funkens fotspår. Väl där passade han på att prata med popduon Dominant Legs, gå på spelning med Stones Throw-artisten Dam Funk och uppsöka hjärtat av den amerikanska DIY-rocken: klubben The Smell. 2010-11-12. 1 kommentar.

article-image

Mitt mellan talet och sången

Artikel James Yorkston, The Wild Swans och Lou Rawls. Alla har de kombinerat talet med det sjungna för att skapa stor musik. Så även skotska Money Can't Buy Music. Jakob Uddling ringde upp bandets Gordon McIntyre för ett samtal om semiabstrakt historieberättande och universala lagar. 2010-06-21.

article-image

En evigt lekfull renhet

Artikel Hennes röst låter fortfarande som en pojke i en gosskör och uttrycket utgör en fast punkt i en värld som är nära att implodera av alla växlingar. Jakob Uddling träffade Vashti Bunyan för ett samtal om 60-talets folkmusik, det personliga nederlaget "Just another diamond day" och scenskräck. 2010-05-19. 1 kommentar.

article-image

En soulman från landet

Artikel Peter Morén jagar enkelheten på sitt nya album "I spåren av tåren". Med soul, country och folkmusik som ledsagare berättar han om det gamla Sverige. Jakob Uddling lunchar med honom. 2010-03-18.

article-image

Vi kallar det northern soul

Artikel Säg northern soul och vi får något fuktigt i ögonen. Det är fortfarande en oersättlig grund i vårt musiklyssnande. Jakob Uddling möter den legendariske dj:n Richard Searling som pratar om soulmusiken, snobbigheten och hatet mot den elektroniska musiken. 2010-01-18. 8 kommentarer.

article-image

I konstant förändring

Artikel Four Tet är tillbaka. I januari kommer nya albumet "There is love in you", och som aptitretare kan Throw me away exklusivt bjuda på en rykande färsk dj-mix av eletronicamästaren. Vi passade även på att ställa några frågor. 2009-12-15. 6 kommentarer.