Arkiv: Artikel

article-image

Boog Brown: Genom hiphopens glasvägg

Artikel "Här finns ingen uppenbar selling point för vare sig Billboard eller hippa bloggar. Ingenting som ursäktar, slätar över eller förflyttar fokus från beatsen och rappen." Tobias Lindquist lyssnar på Boog Brown och hör en MC som tar sig rakt igenom hiphopens klassiska domän. 2012-02-29.

article-image

Dolda innovationer

Artikel När Kanye West samplar Bon Iver blir han geniförklarad. Men när artister som Action Bronson använder traditionella verktyg för att förnya hiphopen uppmärksammas det sällan. Tobias Lindquist efterlyser ett mer öppet sinnelag bland svenska musikskribenter. 2011-02-02. 15 kommentarer.

article-image

Kickin' for Brooklyn

Artikel MC Lytes album "Lyte as rock" är ett helgjutet men förbisett hiphopverk från slutet av 80-talet.Tobias Lindquist vill lyfta fram en bortglömd röst som hade en skicklighet och auktoritet på micken som överträffade det mesta. 2010-08-27. 1 kommentar.

article-image

Varje ord ett evangelium

Artikel "Ett av de största ögonblicken i den inspelade mänskliga röstens historia", skriver Tobias Lindquist. Han syftar på Kenny Bobien. Gospelsångaren från New Jersey som får varje ord att låta som en direkt signal från hjärtat och varje houseproduktion att framstå som en hänryckning. 2010-07-14. 3 kommentarer.

article-image

Bild: Albin Rydholm

Den heliga housemusiken

Artikel Joaquin Joe Claussell. För dem som känner tillhörighet på ett dansgolv, för dem som tror på att världen är en ganska bra plats, för de som håller ryggen rak. Det är för dem som hans dansmusik aldrig slutar ljuda. Tobias Lindquist pratar med en av housemusikens största. 2010-06-18.

article-image

Du och jag, Guru

Artikel I måndags blev hiphopvärlden en stor röst fattigare när Keith Elam – Guru – i Gang Starr gick bort i cancer. Tobias Lindquist minns en mustaschprydd lyrikmästare med jazzig stämma som lät smartare än de flesta rapartister. 2010-04-23. 4 kommentarer.

article-image

It’s a gospel thing

Artikel Gospelmusiken från 50, 60- och 70-talen har alltid haft en framstående ställning bland såväl musikkritiker som soulälskare i Europa. Men varför är den moderna gospeln så förbisedd? Tobias Lindquist uppmanar till folkbildning. 2010-04-11. 2 kommentarer.