Arkiv: Artikel

Foto: Christian Gustavsson

Foto: Christian Gustavsson

Lorentz & Sakarias går sakta genom stan

Artikel »Duons andra album placerar sig i det nu som alltid är så eftersträvansvärt, men som också är så svårt att nå.« Kristofer Andersson lyssnar på Lorentz & Sakarias nya album Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast och hör en musik som är lika djupblå som poeten Adam Zagajevskis diktning och som vilar på arvet från Beppe Wolgers. 2012-11-07. 3 kommentarer.

»Hvidtfeltsgatan 26 i Halmstad. Här bodde jag och två vänner i varsin etta på andra och tredje våningen 1997 till 1998. Fina tider«.

»Hvidtfeltsgatan 26 i Halmstad. Här bodde jag och två vänner i varsin etta på andra och tredje våningen 1997 till 1998. Fina tider«.

Från Ohio till Halmstad

Artikel Fabriksdelstaten Ohio står i fokus för den amerikanska valrörelsen. En delstat som har besjungits av Bruce Springsteen och försvenskats av Halmstadssonen Martin Burström. I ett utdrag ur Kristofer Anderssons kommande »DIY« på Modernista drar Martin Burström linjerna mellan staden Youngstown i Ohio, Halmstad och en ledande nazists sommarförälskelse. 2012-11-05. 20 kommentarer.

Foto: Jerry Bauer

Foto: Jerry Bauer

Frame vid alfabetets gräns

Artikel »Varenda fantasi, varje tanke, varje insikt om att vara annorlunda förvandlas till djupt dramatiska fantasiteckningar i trycksvärta.« Kristofer Andersson läser Janet Frames debutroman Ugglor gråter och känner igen sig i utmaningen att kontrollera sina egna tankar. 2012-10-22. 12 kommentarer.

article-image

Plakatförbud

Artikel »Det går att stå emot. Våra själsliga vattenhål behöver inte dräneras i takt med att trycket ökar från en verklighet där ljudet av hjärtats slag likställs med det taktfasta bankandet från renoveringshammaren«. Kristofer Andersson köper en ny jacka från Detroit, spisar techno och läser Nina Björk. 2012-09-23. 10 kommentarer.

article-image

Det svenska dansministeriet

Artikel Kristofer Andersson: "I dag är dansbanden – och för den delen den svenska vistraditionen – musik som är isolerad från en allt mer fragmentarisk popvärld, isolerad från den värld där varje blogg lätt blir en egen subkultur". Det här är ett försök att ta tillbaka dansbanden (med några anmärkningar i marginalen). 2011-10-18. 8 kommentarer.