article-image

Världens bästa skor.

Personligt

En del reser långt. Andra dricker för mycket. Några kommer aldrig ut ur skivbackarna. En del blir hopplöst förälskade. Jag har gjort allt det där i perioder, men få saker berör mig lika mycket,  hela vägen ned till hjärtats botten, som skor. Förstås inte vilka skor som helst, det är några särskilt utvalda. Det finns bara en tillverkare som duger.

Ni vet namnet på Hiroki Nakamuras inte längre så lilla label vid det här laget (namnet Visvim valde Nakamura för att han ville ha ett namn som inte betydde något alls) som firar tio år den här hösten. Jag hyllar dem genom att ekonomiskt omöjliggöra middagar och resor ett tag framöver. Jag hyllar dem genom att vägra köpa en ny dator, trots att tangenterna bokstavligen hänger löst.

Istället köpte jag ett par skor jag tycker mycket om, skor som jag aldrig egentligen borde ha råd med. Men jag köpte dem ändå. Så kan det vara ibland.  Det är okej, ni får tycka att jag är seriöst dum i huvudet – det stämmer säkert på flera plan. Men de kommer göra mig glad under lång tid framöver.

Men det är inte mig vi ska prata om. Ville bara säga något om att Hiroki Nakamura lyckats bryta med en modevärld uppbyggd på kollektioner. Att kollektioner i Nakamuras värld istället stavas ”avhandlingar”.  Ville bara säga att Visvim aldrig handlat om ”just nu”. Men det får bli en helt egen text.

Just nu ville jag bara visa några bilder från Visvims ”study & practice exhibition”. Det verkar mig som att tiden går lite långsammare där borta vid  5-9-17-B1 Jingumae, Tokyo.

 

Fler bilder finns här.

Bonus ett:

 

Bonus två:

Schoolcraft – ”Here In The Dark” by Schoolcraft