Senast publicerat

article-image

Mix: Rökelserock

Mixtape Rickard Fredén samlar psykedelia, folk och ockult musik från då och nu – Bobby Beausoleil, Jex Thoth, Fursaxa, Ragnarök och Sabbath Assembly – till en mix av finaste sort. 2014-10-19.

article-image

Andy Stott: Ett soundtrack till våra liv

Artikel »Det är dansmusik som har varit festlig vid något tillfälle men som har trasats sönder och tappat all färg.« Rickard Fredén kopplar Sverigeaktuella producenten Andy Stotts musik till en både mental och urban miljö långt bortom euforiska dansgolv. 2013-03-13.

article-image

På Kairos gator

TMA 5 år »Och den mainstreampop som strömmar ur mobiler på caféerna, eller från de små bergsprängarna som fästs på mopederna i Kairo, tycks liksom ha närmare till äldre musik jämfört med den som gym, 7-Eleven och stadshotell spelar här hemma. Musik på traditionella instrument och melodier nära dem som mormor och farfar lyssnade på«. Rickard Fredén reser till Kairo. 2012-05-19.

article-image

Den fula ankungen

Artikel Under 80- och 90-talen förknippades Swans med våld, volym och grovhuggna bilder av mänsklig svaghet. Namnet var dött i tretton år men skänker nu återigen muskler till Michael Giras låtskrivande. Det blir dessutom en ny, tydlig ram för hans konst som fortsatt att förändras under tre decennier. 2010-09-22.

article-image

Världens folk förenas i ondskan

Artikel Människorna är blinda för Guds kärlek och försöker fåfängligt att kontrollera sina liv, sina öden och döden. Det är utgångspunkten för Woven Hands mörkt dammiga americana. Rickard Fredén har mött bandets frontman David Eugene Edwards. 2010-06-28.