Arkiv: Artikel

article-image

Andy Stott: Ett soundtrack till våra liv

Artikel »Det är dansmusik som har varit festlig vid något tillfälle men som har trasats sönder och tappat all färg.« Rickard Fredén kopplar Sverigeaktuella producenten Andy Stotts musik till en både mental och urban miljö långt bortom euforiska dansgolv. 2013-03-13.

article-image

Den fula ankungen

Artikel Under 80- och 90-talen förknippades Swans med våld, volym och grovhuggna bilder av mänsklig svaghet. Namnet var dött i tretton år men skänker nu återigen muskler till Michael Giras låtskrivande. Det blir dessutom en ny, tydlig ram för hans konst som fortsatt att förändras under tre decennier. 2010-09-22.

article-image

Världens folk förenas i ondskan

Artikel Människorna är blinda för Guds kärlek och försöker fåfängligt att kontrollera sina liv, sina öden och döden. Det är utgångspunkten för Woven Hands mörkt dammiga americana. Rickard Fredén har mött bandets frontman David Eugene Edwards. 2010-06-28.

article-image

Metal med brun avsändare

Artikel Går det att uppskatta en artists musik trots att denne hyser högerextrema åsikter? Norska blackmetal-pionjären och rasisten Burzum är aktuell med ett nytt album. Rickard Fredén tycker att musiken är hoppfull men att den ofrånkomligen väcker frågor i ett allt kyligare samhällsklimat. 2010-03-11. 20 kommentarer.

article-image

Klippt och klistrad neoklassicism

Artikel Houseproducenten Stefan Goldmann tröttnade på dagens edit-scen och bestämde sig för att remixa ett av musikhistoriens viktigaste klassiska stycken – Stravinskijs "Våroffer". Resultatet låter precis som originalet. Här berättar han varför. 2010-02-14. 1 kommentar.

article-image

En jävla massa progg

Artikel Rör inte min proggrockare! Vi säger hej till nyproggens motsvarighet till Rolling stones: A Mountain of one och de svenska rawkskäggen i Gösta Berlings saga. 2009-10-16.