Radio Dept & jj

Personligt

The Embassy såklart, och så vore det ju näst intill oseriöst att inte uppmärksamma att två av Sveriges övriga absolut bästa grupper har släppt nytt (är det en tillfällighet?): The Radio Dept och jj.

The Radio Dept har hållt inne på nytt material länge nu, liksom The Embassy har de de senaste åren pytsat ut en singel om året sisådär. Men nu verkar albumet “Clinging to a scheme” äntligen vara på gång, det blir på Labrador och det blir i mars. Vi får en försmak i form av låten ”Heaven’s on fire” – och, ja, jag tycker förutsägbart nog att det riktigt bra, bland det bästa de gjort faktiskt. Men lyssna för all del själva och avgör här.

Sincerely Yours och jj bjuder på två låtar: ”Let go” och ”My way”. ”Let go” låter ungefär som om munspelet från Springsteens ”Thunder road” har gått vilse i en TTA-remix av valfri Enya-låt. Vilket är precis lika fint som det låter. ”My way” är jj:s svängigaste låt hittills, inte minst när man helt obekymrat klipper in Lil’ Waynes rap på Trinas ”Don’t trip”. jj:s fäbless för hård hip hop är en av de främsta anledningarna att tycka om dem. Album också på gång. Ladda ned båda här.

Både ”Heaven’s on fire” och ”My way” inleder förresten med replikskiften, någon som vet (eller orkar googla fram) vad de är tagna från?