Fejkad blues

Personligt

Om man är osäker på exakt hur mycket man tycker om ett samtida band kan man känna efter lite hur mycket man längtar efter att höra något nytt med dem. Överflödet av musiksajter och alla låtar som det tipsas om (för att inte tala om mixar och spellistor) kräver att man är aktiv och har tid att hänga med i det uppskruvade tempot för att inte missa något viktigt av allt som svischar förbi. Nyckelorden här är ”hänga med”, men det jag pratar om är raka motsatsen. Långsamt, lite gammeldags nästan – att vänta, se fram emot när en skiva släpps, räkna ned dagarna. Kommer ni ihåg?

Jag ser verkligen fram emot Real Estates kommande LP. I mitt huvud har de blivit lite bättre för varje dag som gått, utan att egentligen förtjäna det; under 2010 gav de ju bara ut en enda, i och för sig lysande, singel (”Out of tune”).

I väntan på nya låtar från dem kan man förslagsvis lyssna på deras gitarrist Matt Mondanile, vars enmansprojekt Ducktails under flera år släppt ifrån sig hemmasnickrad musik på skivbolag som Olde English Spelling Bee och svenska Release the Bats. Ducktails kommande LP ges ut i början av februari av Woodsist och på den finns framför allt en låt som heter ”Killin’ the vibe” som gungar på i samma behagliga lunk som Real Estates ”Fake blues”. Idag har jag säkert spelat den en sisådär trettio gånger – den är helt omöjlig att få ur skallen, men det är bara positivt. I versionen nedan, som är ett digitalt bonusspår till albumet, får Panda Bear också sjunga med.

Ducktails – Killin’ The Vibe (Feat. Panda Bear) by weallwantsome1