article-image

Mixtape: Simon Ohlsson

Mixtape När Simon Ohlsson gör ett tvärsnitt av sitt musiklyssnande spänner resultatet från kraut, kanadensisk industri och rysk black metal till Julian Cope. Här är hans tio låtar med tillhörande mix.

Dj Skinheads ”Extreme terror” visade sig vara mer svåråtkomlig än vi anat och ingår inte i mixen. Har någon den får ni gärna höra av er.
Godz låt ”Turn on” heter ”White cat heat” i mixen.

 

Simon Ohlsson E from Throwmeaway at Letsmix.com.

1. Goodbye Horses” – Q Lazzarus
”Jobbar på en coverversion av denna som ska vara med i en teateruppsättning av ‘Alice I Underlandet’ i höst. Låtens text och vibben speglar lite samma som böckerna, en övergång från ett stadium till ett annat.”

2. ”Extreme Terror (Strength Of Terror mix)” – Dj Skinhead
”Man måste nog vara lite sjuk i huvudet om man blir glad av detta. Jag blir jätteglad!”

3. ”Roadhouse Blues” – Ministry
”Ministry har alltid varit ett av mina favoritband. Detta är från ‘Cover up’-skivan. Dumt och asbra, det vill säga i min smak.”

4. ”Turn on” – Godz
”Kattlåten. Freddie Wadling tipsade mig om dessa. De verkar ha lite samma kult-following som The Monks. Seriously disturbed music.”

5. ”The Belldog” – Brian Eno, Moebius, Roedelius
”Alltid när jag inte vet vad jag ska lyssna på sätter jag på Eno, han kommer nog att bli en stor influens på nästa Silverbullit-skiva för min del…”

6. ”Assimilate” – Skinny Puppy
”…men jag har lyssnat nästan lika mycket på Skinny Puppy så det kanske också kommer att höras.”

7. ”Winter Warriors” – Old Wainds
”Nu när black metal blivit hippt så får man väl hitta något annat att gilla. Jag ska byta till goatrance tror jag. Denna är dock jävligt bra. Speciellt sound och fantastisk sång.”

8. ”Head Hang Low” – Julian Cope
”Jag var stort Julian Cope-fan förr i tiden. Denna är väldigt fin.”

9. ”Listen To the Sirens” – Tubeway Army
”Det är något visst med detta sound som griper tag i mig. Gillar också sci-fi vibben hos alla Numans prylar.”

10. ”Am I Evil” – Diamond Head
”Jag gillar 70-talshårdrocken när den var ockult utan att bli metal, samlar lite på sådana band. Sjunger de om häxor som i denna låt så är det ett plus. Vet inte så mycket om dessa mer än att det är en grym låt.”