article-image

Tryck, trasiga ipodlurar och några musiktips

Konsumentupplysning Notiser från en måndag i april. En dag med kaffe, nyheter och randomfunktionen på i ipoden. Och musik som en ny dj-mix av Londonproducenten Maya Jane Coles.

Måndag den 23 april 2012.
7.34. Alarm. Stänga av eller snooza? 7.45. Alarm. Stänger av. Går upp. Duschar. Trassligt hår. Juice och yoghurt. Ett glas vatten. Och Felodipin ratiopharm mot trycket. Ska ge domningar i vaderna som biverkning. Men har mest varit trött.

Blå linje mot t-centralen. Trångt. En Metro-tidning i handen: Nya enkelriktade spärrar ska förhindra olyckor. Och sopberg kan bli ”Prinsessan Estelle Arena.” Har ipoden på random. Trycker fram låtar, från ”Vibin'” till något med lugnare tempo, tryck tryck… ”Tybee island”! Bra morgonmusik.

Byte. Röd söderut. Mindre trängsel. Tåget tar fart. Fortsätter läsa. Metro: Solen lyser med sin frånvaro. 300 sköterskor saknas, och i USA har överviktiga kissen Meow satts på tvångsdiet.

Stor man i Liljeholmen sätter sig på sätet bredvid. Nyser två gånger. Jag håller andan några sekunder för jag fått för mig att det minskar risken att smittas av förkylning!??

Ytterligare några stationer och vagnen nästan tom. Bruna hyreshus från 70-talet och fina Albysjön. Gillar att tunnelbanan glider fram några meter över marken här. Några stationer till, sen av.

Blå plupp släpper in mig. Vikariat och kontor. Kopiator. Ska kopiera papper, eller scanna eftersom jag ska maila pappren som pdf:er. Trycker på ”bildsändning”, ”konfigurera” och ”lässlut” men inget funkar. Testar ”spara som fil” och ”konfidentiellt”. Kommer sen på att jag glömt att välja antal exemplar. Sen funkar det.

Kaffe. Möte. Mail. Mail. Mail. Kaffe. Lunch. Kaffe. Möte. Mail. Mail. Mail. Mail.

Tunnelbana mot stan. Random i ipoden igen. Har bara en lur. Den vänstra har varit trasig i flera månader. Har inte haft pengar att köpa ny. Funkar ändå. Nu ”Chicken farm” med sin skärande gitarrmelodi och Jellos finurliga, lömska röst. Sen ”Thaw”, ny bra låt med Laurel Halo. Och Emeli Sandés ”Clown”, hennes skiva har några fina stunder. Är inte så tunn som jag först tyckte.

Byte till buss. Träna. Motionscykel, roddmaskin. Andra maskiner. Är orolig och skakig efter en dag med för mycket kaffe. Lugnare efter träningen, men hjärtat slår som ett smattrande blastbeat. Promenad till tunnelbana och på väg hem med ”Curios nature” och ”Before the moon falls” i öronen.

Läser morgontidning som jag inte hann läsa på morgonen. Fotboll och AIKs back Alexander Milosevic säger efter sitt mål från 42 meter att ”…jag vet att jag har ett bra skott. Jag har ju sett Ronaldo dra till sådär några gånger”.

Soffan. Nyheter. Aktuellts juridiska expert Elisabeth Massi Fritz: ”Det är ändå viktigt att komma ihåg att det är väldigt många som bevakar det här målet.” Lite senare en analys av det franska valet. Politiska experten Anna Stellinger: ”Vi har hört Front Nationals ledare Marine Le Pen tala så illa om presidenten och säga att hon själv hatar honom öppet…”. Ultrahöger mot höger?

Fjärrkontrollen har dåliga batteri. Jag måste trycka hårt. Men det går. Trycker på muteknappen.

Bra saker i april.

Maya Jane Coles – Dj-Kicks

Death Grips – The money store
[soundcloud]http://soundcloud.com/deathgrips/sets/the-money-store[/soundcloud]

Lijadu Sisters – Afro-Beat Soul Sisters: The Lijadu Sisters at Afrodisia, Nigeria, 1976-79

Laurel Halo – Quarantine (kommande album)


Zhala – Slippin aroundThe Fall – Night of the humerons (Record store day EP)

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=34CkkPpkelM