article-image

I dag: Mizz Beats och Amy & Tony

Konsumentupplysning

Först. Mizz Beats har rört sig mellan jazz, hiphop, garage och dubstep sedan hon dök upp på den brittiska klubbscenen för ett par år sedan. Alltid med ett klurigt och lite avigt förhållningssätt till sina beats vilket gjort det svårt att greppa tag i musiken och stoppa ned den i ett fack. Förmodligen är det därför hon samarbetat med så relativt skilda artister som Dizzee Rascal, Roots Manuva och bolagskollegan Silkie.

Tidigare i år släpptes EP-skivorna ”Are we dictators” och ”Pimpin” på Eglo Records och i oktober landar nästa verk, singeln ”Scientific brainpriest”. Här har Mizz Beats tonat ned sin tidigare förkärlek för chiptune-musik och istället låtit syntharna flyta ut som om de befann sig högt upp i stratosfären. Smakprov nedan, som tyvärr innehåller en del radioprat. Vackert är det i alla fall.

Sedan. Videon. Rösterna. Dynamiken. Magin. Jag har inte kunnat sluta lyssna och titta på Tony Bennetts fantastiska duett med Amy Winehouse. Den är så fin på så många olika sätt, och ni förstår nog precis varför. Man får en klump i magen bara av att se de två stå bredvid varandra och småprata och skratta framför sina mikrofoner. Det är flera generationer emellan men det hörs inte. Det spelar absolut ingen roll. ”Body and soul”, det är precis vad båda förkroppsligar och förmedlar. Tony låter fantastisk. Amy låter fantastisk. Tillsammans bevisar de att en röst som är förankrad allra längst in aldrig kommer att åldras.