The Hanged Man

The Hanged Man

Fem vägar till bättre veckoslut

Konsumentupplysning Hur gå vidare efter valet? Kanske med ett gäng musiktips, som Rebecka Rolfarts projekt The Hanged Man och brittiska producenten Call Super. Det är åtminstone en början.

Efter det nedslående valet behövs verktyg för att hålla viljan och lågan uppe. Det långa perspektivet kan te sig avlägset och diffust, men det måste kanske vara så just nu. Det är vad vi gör här och i vår närmaste vardag som vi får utgå ifrån. Till en början. Så se denna lista med musiktips, hur enkel den än må vara, som en väg att komma vidare. I alla fall över denna helg.

Ingredienserna:

Cult Of Youths sylvassa och ogästvänliga postpunk på »Empty faction«, det första smakprovet från kommande albumet Final days.

Rebecka Rolfarts (Those Dancing Days, Vulkano) singel »First time dreaming« med färska projektet The Hanged Man. En försiktig poplåt som vecklas ut i ett hav av eko och bas, ackompanjerad av en smått surrealistisk video. Fantastiskt och starkt beroendeframkallande.

Tired Tape Machines nya singel »Your ghost«. Vaggande och jordsmakande psykedelia där projektets huvudperson Petter Lindhagen lägger bitterljuva stämmor och även tar hjälp av sin dotter Stellas röst. Håll utkik efter kommande skivan Not here som släpps i november.

Den brittiska producenten Call Supers utsökta mix av snirklig techno, folkinslag och bubblande ljud på debutalbumet Suzi Ecto.

Jacob Haage från konstellationer som WRD och BANDJO som startat nya etiketten Second Voyage. Upplägget är att endast ge ut vinyl och att släppa något varje månad. Först ut är ett projekt med samma namn som etiketten och en EP där Jacob samarbetar med Gustaf Wallnerström. Det handlar om minimalistisk och studsande dansmusik som för tankarna både till Detroit och England. Smittande, primitivt och mycket bra.