Bild från fotoserien Club Kids i det fjärde numret av tidningen Mums

Bild från fotoserien Club Kids i det fjärde numret av tidningen Mums

Klubbkids och pärlplattor

Bildspecial Tidningen Mums är aktuell med ett nytt nummer. I samband med släppet anordnas ett vernissage med bilder inspirerade av 90-talsmode från New Yorks klubbscen - där modellerna är barn. Nu visar TMA bilderna.
Tidningen Mums släpper sitt fjärde nummer och temat är barn och unga. För att uppmärksamma det anordnas en utställning som utgörs av fotoserien Club Kids, bilder som är inspirerade av 90-talets utmanande klubbmode från New York. Men istället för vuxna modeller är det barn under tio år som poserar. Utställningen består även av en serie porträtt i form av pärlplattor där massmördare som Hitler, Osama bin Laden och Anders Behring Breivik avbildas. Plattorna är gjorda av en bildlärare tillsammans med för- och mellanstadieelever som också kommenterar verken.
Här följer bilder ur Club Kids.
6 Club Kids från Mums #4_mindre

5 Club Kids från Mums #4_mindre

4 Club Kids från Mums #4_mindre

3 Club Kids från Mums #4_mindre

2 Club Kids från Mums #4_mindre

7 Club Kids från Mums #4_mindre

Foto: Johannes Helje. Styling: Josef Forselius. Hår & Make Up: Tony Lundström. Art direction: Petter Wallenberg & Daniel Bodin. Modeller: Max, Svea, Göta & Jarl

Utställningen visas enbart fredag den 16 augusti mellan 19.00-22.00, under en gatufestival på Södermalm i Stockholm som arrangeras av ett holländskt ölmärke.