article-image

M$$ x Leo Zero

Konsumentupplysning När den brittiske producenten tar hand om Min Stora Sorgs "Blomstertid" förvandlar han den återhållna sången om sommaren till en balearisk bultande rytm. Här är den.

Jahapp! Här är Leo Elstobs (mer känd under namnet Leo Zero) remix av årets svensk Anso Lundin (mer känd under artistnamnet Min Stora Sorg).

Ber om ursäkt för den dåligt Google-optimerade rubriken men för de som gillar sådant finns det andra platser. Det såg helt enkelt tuffare ut så här.

Hursomhelst: den här baleariskt lagda remixen finns inte med på Min Stora Sorg EP som släpps i slutet av sommaren, utan hittas enbart här. Inkluderad på EP:n är en betydligt rökigare sak.

Jag bad Anso att skriva några rader om låten.

Här är den då: Min Stora Sorg – Blomstertid (Leo Zero Mediterranean Remix).

 

”Blomstertid var den första låten som jag skrev själv, efter uppbrottet med bandet som jag hade innan. Jag var trött på att göra saker som jag ångrade och jag längtade efter sommaren. 

Melodin till Den blomstertid nu kommer fanns med mig, tillsammans med känslan av att nu är det skolavslutning, nu kan jag lämna all skit bakom mig. Utifrån det skrev jag låten. 

Jag fick hem ett provtryck av vinylen igår och lyssnade för första gången på länge på låten, tillsammans med Erik som jag har spelat in EP:n med. Låten är precis som jag vill att den ska vara. Jag får själv gåshud av den.  Leo Zero gör en remix på den.

Han sa att han gillade låten väldigt mycket och jag och mitt skivbolag Bengtsson och Wirfält hoppades att han skulle kunna göra en danshit av den. Och det gjorde han.

Den släpps snart på nätet och är också med på EP:n som kommer i augusti. Tills vidare får ni lyssna på den andra remixen Leo gjorde. Den blev också fin.

Jag ser väldigt mycket fram mot den här sommarens spelningar och att jag ska släppa en EP. Det är också väldigt nervöst. 

Herregud”. 

 


Min Stora Sorg spelar live på Skankaloss i Gagnef den 7/7 och på Boom Boom & Doom på Kulturhustaket i Stockholm den 12/7.

Fotnot: Min Stora sorg är också en del av Fas 4.