Hör upp, soulnoviser!

Konsumentupplysning

Om ni, som jag, alltid älskat de märkligt få gånger ni hört de där låtarna som lika gärna hade kunnat skapats i världens genesis eftersom de är så eviga och odödliga (”Ain’t No Mountain High Enough”, ”Be My Baby” etc. osv.). Om ni läst musikpublikationer av olika slag (inklusive denna sida, mind you) och njutit av de djupdykande och passionerade artiklar om soul som konsekvent florerat. Om ni alltid velat ”komma in” i allt det där men av oförklarlig anledning aldrig gjort det.

Jag vet inte vad det beror på. Kanske att det där uråldriga berget känns så motigt att börja klättra uppför. Kanske att jag fötts i fel generation, i fel sammanhang. Oavsett: om ni är en soulnovis som jag kommer här en väg in. Första hammarslaget för att sätta in första ankaret i det där berget och ta ett kliv uppåt. Så känns det åtminstone för mig.

Kevin Rowland, ledare av Dexys Midnight Runners, allmän legend och känd soulentusiast, satte 2007 ihop sina favoritlåtar från Motowns digra katalog. En bättre ingång kan jag nog inte be om.

Kevin Rowland Presents Made to Measure: A Special Selection of Classic Motown Cuts (Spotify-länk)