article-image

På jakt efter burgare och rock

Intervju Brittiska Hannah Summers älskar hamburgare och Bruce Springsteen. På sin blogg Burgers And Bruce skriver hon om sina matupplevelser när hon reser från stad till stad för att se Bruce uppträda. Sara-Märta Höglund mailar med henne.

När de närmare tio Bruce Springsteen-spelningarna – i lika många städer – är över finns bara två saker som hjälper, tröst från andra fans och brittiska National Burger Day. 2013 tillbringade Hannah antagligen fler timmar i kö för att kunna stå längst fram på Bossens spelningar än antalet burgare hon konsumerade, sjuttiofem stycken. På egna mat- och resebloggen håller Hannah inte igen med sin passion för livets två goda – Burgers And Bruce.

– Mitt tidigaste Bruce Springsteen-minne är av konvolutet till Born To Run som hade en central plats i min pappas vinylhögar. Det var också det albumet som först fick mig på fall. Sen började jag gå på spelningar så fort jag hade råd. Som Springsteenfan behöver man kunna jobba ihop mycket pengar.

Hur många spelningar går du på under en turné?
– Jag älskar att resa så för mig handlar det lika mycket om staden i sig som att bandet spelar där. Även om biljetterna är billiga, med tanke på hur länge han faktiskt spelar, så ska man ändå ta sig dit och bo någonstans. Så pengar är förstås en stor grej. Förra året (2012) kunde jag gå på sex spelningar och i år (2013) blev det åtta. Kompisar har sålt sina bilar för att kunna finansiera en Springsteen-turné. Jag äger ingen bil så jag är inte riktigt där, än.

Varför burgare?
– Jag gillar att testa nya saker men när en enkel hamburgare är tillagad på rätt sätt finns det inget bättre. Men jag nöjer mig inte med any old burger, dåliga hambugare gör mig SÅ besviken.

Hur kom du på idén att kombinera hamburgare och Bruce Springsteen i en blogg?
– Jag var i New York för att se Springsteen och innan konserten åt jag på Shake Shack (hamburgerrestaurang-kedja, reds anm.). Sedan började jag fundera kring hur mycket jag älskar både hamburgare och Bruce och att jag borde knyta ihop de två och dela med mig av mina erfarenheter på något sätt. Så jag ville leta reda på den bästa hamburgaren i varje stad för alla andra resande fans som vill testa. Nu går jag på Springsteens spelningar och skriver om all fantastisk mat jag testar på varje plats.

Jag läste att du träffat Bruce Springsteen också?
– Ja!!! Jag trodde aldrig att det skulle hända men så sprang jag på honom. Vi hade ett bra snack om burgare och jag berättade om Burgers And Bruce. Han önskade mig lycka till och sa att han tyckte bloggen var »very cool«. Blir fortfarande helt glad när jag tänker på det.

Bruce och Hannah Summers. Foto: www.burgersandbruce.com

Bruce och Hannah. Foto: www.burgersandbruce.com

Du skriver en hel del om »the Bruce Blues«, vad är det?
– Det kan närmast beskrivas som post-turné-depression. Du är så peppad innan och stämningen har byggts upp i månader och sen så är allt plötsligt över. Inga fler stadsbesök, inga låtlistor med oväntade låtar, inga fans att möta upp. Det är både rädslan över när bandet faktiskt kommer att åka på turné igen och det tråkiga i att semestern är över. Då mina resor alltid hänger ihop med Springsteens turnéschema betyder det också att jag inte kommer att få uppleva nya plaster på ett bra tag. Jag avgudar förstås hans musik annars också men att se bandet live tar allt till en ny nivå.

Vilka är dina all time topp fem låtar med Bruce?
– Helt omöjligt att svara på. Beroende på vilket humör jag är på skulle jag nog säga att jag älskar dom alla, nästan i alla fall. Men just precis nu är det här mina fem: