article-image

Foto: Jesper Berg

Tidlösa sånger från Malmö

Intervju 25-åriga Alice Boman hoppade mellan platser och städer och var på god väg att bli keramiker, men framtiden ville annat. Nu har hon precis släppt ifrån sig sin debut-ep Skisser, fem stillsamma hymner för stirriga nätter.

»I want you more than I need you/I need you so bad«

–  De här sångerna var egentligen inte menade att släppas utan var bara tänkta som demos när jag skickade dom till Studio Möllan.

Emil på Studio Möllan i Malmö spelade upp låtarna för Magnus på Adrian Recordings, som direkt ville ge ut musiken.

–   Jag kunde inte tacka nej till en sådan möjlighet. Vissa av sångerna har inte ens riktiga namn. Men allt det där känns rätt fint nu. Att låta andra få höra det trots att det inte känns riktigt färdigt. Det blir lite att sänka garden och släppa loss.

 Melodierna har främst växt fram nattetid och under tiden hon färdats mellan olika platser, men nu är planen att landa ett tag i hemstaden Malmö. Här blev musiken tidigt »en stor del av allting« och Alice började i musikklass redan i 10-årsåldern.

–  Där hemma har det alltid varit mycket sång och musik så jag har växt upp med det, jag satt tidigt och sjöng och spelade med min pappa.

Utöver en period av Backstreet Boys och en annan med Håkan Hellströms musik, var det främst pappans skivsamling hon botaniserade bland i tidiga tonåren.

–  Antagligen är det väl så att sådan musik man själv gillar och gillat speglar sig i det man gör. Antingen det är medvetet eller omedvetet. Jag gillar musik som känns tidlös. Gillar äldre inspelningar. Det är ofta en annan känsla och en annan ljudbild. Idag finns det mycket musik som saknar en viss nerv.

 Om några veckor går Alice in i studion igen tillsammans med Tom och Adam från This Is Head.

–  Det har varit min stora dröm det där – att få spela in och spela ihop med andra. Så det känns stort. Sångerna släpps i höst någon gång. Och så hoppas jag få spela ute för folk. Stå på scen. Det är verkligen något speciellt med den närvaron.

Skisser finns ute nu via Adrian Recordings.