article-image

Utebliven framtid

Blogg Inför The Knifes konsert i Alby utanför Stockholm på fredag redogör Sara-Märta Höglund för sin besvikelse över Shaking the habitual. Och hittar en framtid någon annan stans.

Hej. Vill mest bara uppmärksamma er på att om man vill se människor i fluorescerande sportkläder dansa till The Knife så finns bra möjligheter att köpa biljett till fredagens show på Subtopia i Alby utanför Stockholm just nu. Här ovan ett ganska typiskt exempel från Blocket.

»Allmän besvikelse« sammanfattar tyvärr ganska bra vad jag känner för Shaking the Habitual. När jag fick förfrågan om att recensera albumet var det två dygn kvar till deadline, men jag var bara tvungen att tacka ja på grund av fandom. Varje vaken minut tillbringade vi ihop, Shaking the Habitual och jag. Efter känslan på Silent Shout eller Dreijer Anderssons dystopiska Fever Ray hade jag hoppats att The Knife 2013 inte skulle låta som konstmusik som redan gjorts, utan som framtiden.

Som framtiden, men med samma mörka atmosfär som på föregångaren. Ungefär så här:

Ps. Om någon läsare ska se The Knife på Subtopia på fredag, kommentera gärna efteråt hur det var. Jag är nyfiken!

Ps 2. Om man inte är intresserad av The Knife så spelar Nord & Syd, som jag skrivit om på den här platsen tidigare, på Debaser Slussen i Stockholm.