article-image

Mix: Keep it pure

Mixtape När det känns som att allting är på väg käpprätt åt helvete är det kampen och musiken som Ville Skrifvars tror på. Fortfarande. Han delar med sig av tio alternativ som stavas förändring.

På vägen mellan min bostad och mitt jobb finns det klottrat på en vägg – »KLASSKAMP« samt »INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR«. Att läsa orden på väggen har blivit en ritual.

Jag brukar föreställa mig att klottraren antagligen känner en enorm uppgivenhet och ilska. Känslor som samtidigt är svårriktade. Jag funderar på hur denna person skulle kunna gå vidare för att få höras. Skriva en insändare? Är du seriös?

Ända sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen har jag inte känt mycket annat än fullständig alienation inför allt som heter partipolitik. Gapet mellan politiken och de människor jag möter i min vardag känns provocerande stort.

Under de mest uppgivna stunderna så tänker jag på den okända klottraren, vuxenvandrarna i mitt bostadsområde under fredagskvällar samt Rebecca & Fionas musik. Det i sin tur är en politisk handling på riktigt. Som förändrar nerifrån och upp.

 Mix: Keep it pure

 

1. West Norwood Casette Library – »Get Lifted (Karenn Remix)«
2. Stray – »Eazy Boy«
3. Four Tet & Terror Danjah – »Killer«
4. Jamie xx – »Girl«
5. Stray – »Chatterbox«
6. Karenn – »Lifesbleach«
7. Boddika & Joy Orbison – »Tricky’s Game«
8. Dapayk & Padberg – »Close Up (Exercise One Remix)«
9. Mathew Jonson – »Level 7 (Dixon Remix)«
10. Denis The Menace & Jerry Ropero* vs. Franceso Diaz  – »Time to Turn Around (DTM & JR Club Dub)«