Bobby B Foto: Aurora Halal

Bobby B Foto: Aurora Halal

På din skola, på din bakgård

Konsumentupplysning TMA firar veckoslut med house för skolgården och rymden: Bobby B och dennes nya ep History / So true.

DJ:n och producenten André Ferreira var tidigare verksam i Oakland i Kalifornien. Där gjorde han graciös och smidig dansmusik som passade ett tillbakalutat västkustklimat som handen i handsken. Under det geniala namnet Bobby Browser har han gett ut två tolvor på 100% Silk med de lika geniala titlarna Just browsing och Still browsing. Två skivor som rör sig i ett 80- och 90-talsdoftande houselandskap med en tydlig slagsida åt mjuka rytmer och själfull känsla.

Nu har André flyttat till Brooklyn och arbetar med sitt projekt Bobby B. På San Francisco-etiketten Icee Hot (som också är en månatlig klubb) släpper han nu EP:n History / So true. »History« är old school och lite ruff men har en rastlös puls som vill riva murar och ta sig framåt. »So true« är varmare, mer avslappnad och har poppiga melodier som charmar. Det är två sidor av Bobby B:s musik som på något märkligt sätt är varandras motsatser samtidigt som de passar ihop sida vid sida.

History / So true har förärats med två remixar av John Talabot och Ghosts on Tape (som också ges ut på Icee Hot). Framför allt John Talabot briljerar och stöper om »So true« till ett förföriskt rymddisko-epos som man inte vill ska ta slut.