article-image

Tio fina låtar från 2014

Årssammanfattning Vi bad vår trogne konnässör av djup techno och house, Fredrik Edin, att lista sina favoritlåtar från året som gått. Och voilà! Det var precis vad vi fick. Givetvis med tillhörande mix.

»In Wood« – Margaret Dygas
Dygas är en av mina allra största favoriter. Tyvärr är hon inte så produktiv som jag skulle önska, men varje gång hon släpper något håller det å andra sidan mycket hög kvalitet. I år blev det en tolva på Perlon med två av årets bästa låtar. Kunde lika gärna valt andra sidans »That«.

»Bad Kingdom« (DJ Koze Remix) – Moderat
Varken Moderat eller den här låten är egentligen särskilt bra, men Stefan »DJ Koze« Kozalla gör som vanligt underverk med andras musik. Även Jenas stora son Robag Wruhme har gjort en mycket bra version kallad »Robags 4/4 Edit Mit Xomlopp RMX Schwanz-014«. Bara en sån sak.

»Il N’ya Pas De Crocodiles À Cocody« – Les Points
Jag vet absolut ingenting om varken artist, låt eller vad titeln betyder. Det är franskt. Tror jag. Och bra. Vet jag.

»KHLHI« – Percussions
Kieran Hebden brukar göra ganska trist och pretentiös musik under namnet Four Tet. Men här kallar han sig Percussions (eller om det är låten som heter det och han som kallar sig KHLHI, fan vet). Det är hur som helst jättedumt och jättebra.

»I Love Ya« – Traumprinz
Traumprinz eller Prince Of Denmark eller DJ Metatron är en ny bekantskap (tror jag) som formligen spottar ur sig musik. Det här påminner om något Mike Ink gjort på fyllan (det är alltså ett bra betyg).

»Breacher« – Tuff City Kids
Doldisarna Gerd Janson och Phillip Lauer har aldrig riktigt fått till det var för sig men tillsammans under namnet Tuff City Kids lyckas de gång på gång. Som här.

»Hoodlum« – Traumer
Mer franskt från Romain Poncet som jag inte heller vet något om.

»Girls Night« – Makam
Varenda gång jag sticker ut huvudet genom fönstret är det någon som spelar holländaren Guy »Makam« Blankens »Girls Night«. Ok, inte riktigt. Men det skulle kunna vara sant.

»Arms Around (C2 Affected Rmx)« – La Fleur
Det går inte att göra en sådan här årslista utan något som Carl Craig petat i. När han ger sig på andras musik kallar han sig oftast C2. Valde mellan hans version av Caribous »Your Love Will Set You Free« och den här av Sanna »La Fleur« Engdahl. Sjukt bra version av en låt som är utmärkt även utan Calles medverkan.

»Ground Loop 2« – Atom™
Uwe Schmidt har gjort en vansinnig mängd musik under en herrans massa olika namn de senaste femton åren. Kan inte minnas att jag gillat något innan »Ground Loop«. Hade passat finfint som soundtrack till världens undergång.