article-image

Foto: Johannes Helje

Disco för raka ryggar

Konsumentupplysning Tre dagar innan släppdatum har vi glädjen att släppa en discosingel som vid årets slut kommer att framstå som årets bästa: House of Wallenbergs »Be Somebody«, med den avlidne baldrottningen Octavia St Laurent på sång.

»Be Somebody« är musik som innehåller fyrtio år av pophistoria. Det är musik som står i rakt nedstigande led från David Mancusos legendariska fester på klubben The Loft i New York under sjuttiotalets mitt. Men det är också musik som tar avstamp i Wallenbergs egna tonår, då han som fuskpälspimpat klubbkid hittade en identitet på Londons mest subversiva klubbar.

Samtidigt finns här inga tendenser till nostalgi. För dem som upptäckte ordet house med Swedish House Mafias testestoronpumpade arenashow framstår »Be Somebody« som bara en aningen mer nedtonad och logisk utveckling.

Det är disco som ringar in hela popmusikens dåtid, nutid och framtid på fyra minuter och sju sekunder.

Kristofer Andersson, Throw Me Away, 10 februari 2013. 

Idag är vi glada att få erbjuda Petter Wallenbergs ångvält till discosingel för nedladdning. Officiellt släpps den, tillsammans med en top notch video,  på måndag. Länken är därför bara giltig till dess. Håll till godo.

All hail disco.