article-image

I kväll känns ruset som glas

Blogg Om några timmar är helgen här. Som om det inte vore ett faktum festligt nog, så strösslar Sara-Märta Höglund med popmusikaliska guldflarn.

1. I kväll spelar bästa YAST i Stockholm, lo-fi myz!

Det gör också gamla Creation records-bandet The Telescopes. Därav bilden på forne skivbolagsbossen Alan Mcgee, med fredagsmin.

Eftersom jag själv spelar skivor på den här tillställningen med mina Velocity Girls, så tänker jag inte ta upp mer TMA-utrymme till det, man får googla.

Om du inte känner till Creation så gjorde bolaget för brittisk popmusik typ vad Service gjort för svensk indie (= allt).

Tänkte uppehålla mig lite vid gubbar och brittisk popmusik, om du är allergisk mot det kan du hoppa direkt till punkt 2 nu.

I senaste avsnittet av The Guardians Music Weekly podcast kom albumaktuelle Johnny Marr förbi. Långt mer intressant än hans nya skiva var hans resonemang om vad indie innebär och hur det förändrat idealen för popmusiken.

»It’s about being non-sexist, non-homophobic. […] You don’t have to be like Billy Bragg to take a stand, you know«

Om man är intresserad av den här typen av musik, värderingar och ytterligare en skivbolagslegend från Storbritannien så letar jag just nu efter en liten guldklimp i mitt privata arkiv. Hoppas kunna posta det här nån gång under nästa vecka. Kan väl säga så mycket som att det rör bland annat Johnny Marrs tidiga karriär och att det aldrig har exponerats för publik förut.

2. På lördag spelar en mängd intressanta akter under en endagsfestival på Münchenbryggeriet i Stockholm (ser främst fram mot att uppleva Karl X Johan!).

Oavsett om man ska dit eller inte så har Svenska Musikklubbens Gustav Sundh satt ihop ett halvtimmeslångt mixtejp med flera av artisterna.

Innehållandes bland andra Cyril Hahn, Norpolen och Lorentz & Sakarias. Lyssna nedan.