article-image

Emeralds och Mark McGuire

Personligt

Emeralds består av Steve Hauschildt, John Elliott och Mark McGuire, de har släppt ett gäng skivor och kassetter. Senaste skivan ”Does It Look Like I’m Here” skiljer sig dock ifrån de tidigare på vis att den består av tolv låtar på en timma, snarare än typ två tre låtar på lika lång tid. Den är även betydligt mer melodiös än deras tidigare släpp och jag vill påstå att det här är årets vackraste skiva. Köp och lyssna.

333

Mark McGuire måste förövrigt vara den mest produktive musikern i nuläget, jämte Rutger Zuydervelt och hans Machinefabriek. Förutom att spela i Emeralds, medverkar han i Sun Watcher, där han tydligen spelar trummor, annars är det gitarren som är hans signum. Skyramps har han tillsammans med brillianta Onoethrix Point Never-mannen Daniel Lopatin. Deras fina cdr ”Days of Thunder” kan du hitta om du googlar lite.

Mer eller mindre samtidigt som Emeralds nya skiva släpps, så återutges två av Mark McGuires kassetter på cd och lp. Det vill säga ”Tidings” och ”Amethyst Waves” på en och samma skiva. Fyra låtar på en dryg timma, och det känns som den perfekta syskonskivan till ”Does It Look Like I’m Here”.

Jag har inte sagt så mycket om musiken, det handlar jävligt mycket om Mark McGuire och hans gitarr och det är helt överjävligt vackert. Om man letar lite på nätet så kan man finna ca femton timmar musik med Mark McGuire, det mesta är helt fantastiskt. Men börja med att köpa dessa två skivor.

mcguire