article-image

Rockens status, helgen v.37

Konsumentupplysning Vilka remixer, album och tolvor ska egentligen ljuda ur högtalarna när du ligger på sängen och läser Don Delillo i helgen? Lugn, Henrik Svensson har svaren.

Azealia Banks – »Atm Jam Featuring Pharrell (Kaytranada Edition)« (remix)

Två saker har vi lärt oss av det här – 1) Få saker är så bra som när Azealia Banks får gå loss till housebeats (ok det visste vi väl redan) samt 2) Kaytranada känns som producenten att följa i höst.

Real Lies – World Peace (singel)

Inte sedan Håkans »River en vacker dröm« har en popsingel fått mig att dansa runt till det där Madchester-soundet som, ibland, faktiskt är rätt svåröverträffat. Eller hur?

Kollektiv Turmstrasse – Musik Gewinnt Freunde Collection (samling)

Jag vet inte vad som håller på att hända med mig. Få saker rör mig lika mycket som det svårt underskattade Kollektiv Turmstrasses pulserande beats.

Shuga – Give My Soul To Jah (singel)

Eller jo det finns andra saker med ju.

Hejira x Floating Points – »Floating Test« (remix)

Jag tycker om etiketten Eglo av en himla massa anledningar men en av de främsta är skivbolagsdirektören Sam Shepherd. Lika mycket för det underbara soloprojektet Floating Points som för hur hans överambitiösa popteorier manifesterar sig i musiken på de mest naturliga vis.

Gang Colours – Invisible In Your City (album)

Det är svårt att inte vilja omfamna Gang Colours och alla de försiktiga melodier som tassar runt på nya albumet.

Sango – »Vai Vai« (låt)

Åh, det är ju någonstans hit som man önskat att bossan nått en vacker dag.

Darkside – Psychic (kommande album)

Tilliander – Mini LP (ep)

Egentligen är det smått obegripligt att Andreas Tilliander inte får mer kredd inom svensk rockjournalistik för det hästjobb han gör med att sprida den hässleholmska elektrogospeln.

Denzel Curry – »Threatz« (Mickey Pearce Remix)

Getting To The Hunny (mix)

Och jag tycker verkligen att ni ska lyssna på den här makalöst uppsluppna mixen av Mavado, Terror Danjah, Hood Boi och en handfull klubbangers till.