article-image

Green, green grass of home

Konsumentupplysning Snart flyttar Henrik Svensson från sin lilla småstad. Men den bästa popmusiken har han varit noggrann med att packa med sig.

Det är hit varenda poplyrik pekat mot. Staden, neon och asfalt. »It’s a town full of losers, and I’m pulling out of here to win«. Jag har så klart gjort denna resan förut men av olika skäl alltid återvänt till den småstad jag kallar hem.

Men den här gången ska det liksom vara slutgiltigt. Vi har köpt en lägenhet, och även om det inte är New York, London eller Berlin så är det åtminstone några mil bort från landsbygdens stilla tystnad. Som jag inte har något emot för den sakens skull.

Jag har alltid avskytt idén om att alla som per automatik inte lämnar en regnig busskur för tunnelbanekort direkt efter studenten saknar ambition. Att liv och drömmar, kärlek och längtan inte kan leva i en radhuslänga. Det är ju där de måste lysa än starkare.

Ändå är det jag som lämnar min småstad strax. Mellan de packade flyttlådorna är detta musiken som ekar i mitt snart tomma lilla vardagsrum:

 


Modern Feelings (album)


Black Zone Myth Chant – Straight Cassette (kassett)


Ahkatari (album)


Migos — Rich Nigga Timeline (mixtape)

vladislavvisa-11.3.2014 Vladislav Delay — Visa (album)


Last Ride Of The Boogie Child (blandband)

Maya-Jane-Coles-From-The-Dark
Maya Jane Coles  — From The Dark (EP)

Boosie Bad Azz — Life After Deathrow (mixtape) 

Oddgrad — Hardcore Plastic Surgery (kassett)


Darkside Compilation 2014 (samling)

PC Music — Dead or Alive (mix)