article-image

Året 2011: Lisa Ehlin

Årssammanfattning Med inställningen att allt inte kan vara mer än en ögonblicksbild sammanfattar Lisa Ehlin året med en musikvideo som ringar in livsstil och manspojkar.

Jag har nog aldrig varit bra på årsbästalistor och är det än mindre nu. Flödet av popkultur gör tiden utsträckt, och intensiv på samma gång. Jag kan fortfarande inte greppa att Jacques Greenes fantastiska ”Another Girl” är från i år. Samtidigt kan jag snubbla över en musikvideo för några dagar sedan och utan problem tycka att den är bäst i år. Om vi nu ska hålla oss inom de godtyckliga ramar som är tiden mellan ett år till ett annat.

Så, med inställningen att allt egentligen aldrig kan vara mer än en ögonblicksbild bidrar jag till sammanfattningen av det vackra året 2011 med en musikvideo som på ett märkligt sätt också överlappar med just en mer fri inställning till tid. Kanske är min video extra stark för mig då jag upplevde 2011 som ett stort vuxenår. Kanske är det mest för att den pinpointar livsstil och manspojkar på ett charmigt sätt.

Kanske är det små estetiska val som talar så mycket ”samtid” (överstrukna ord som drar tankarna till både innovativ konst och litteratur och till omslaget på en av årets viktigaste böcker om internetkultur: ”The Filter Bubble”). Kanske är det för att det är bandets pappor som är videons huvudpersoner (som dessutom är typ snyggare än sina söner?)

Holy Ghosts ”Wait and See” är helt enkelt en sjukt smart video.

Såklart måste jag inflika att CFCFs remix är bättre, som låt betraktat. Ett mer välplacerat housepiano får man leta efter.