article-image

DJ Flush/Nico Deuster

Sommarläsning Krake Festival-aktuella DJ Flush läser bara en sorts litteratur i hängmattan, och det slutar på -hriller.

1) Vad läser du i sommar?

– Jag läser just nu en bok av T.C. Boyle. Jag kommer inte ihåg namnet på den. Den är ny och väldigt rolig faktiskt. Det handlar om en dövstum kvinna vars identitet blir stulen och hon kämpar för att få tillbaka den. Vanlig T.C. Boyle-humor alltså.

2) Har du några personliga favoriter (böcker/författare/magasin) att rekommendera?

– Allting från T.C. Boyle faktiskt. Och jag gillar David Peace, sedan måste jag säga att jag tyckte väldigt mycket om Henning Mankells hela Wallander-serie.

3) Favoritgenre?

– Tja, thrillers uppenbarligen, och deckare. Om de är bra så håller de dig på spänn hela tiden, och om de är mycket bra finns det också mycket mer att gripa tag i än spänningen: psykologiska aspekter, samhällskritik och liknande grejer.

4) Konstigaste boken du läst?

1974 av David Peace var ganska enastående. Det var så oerhört mörkt och förvirrande ibland, men så medryckande samtidigt, och fascinerande. Det finns delar i boken där du helt förlorar koll på historien och inte vet vad allt handlar om alls. Jag tycker inte som om sånt normalt eftersom det distraherar från historien och ta bort spänningen, men i det här fallet är det som du bara INTE KAN sluta läsa, och du vet inte ens varför! Helt enastående. Och konstigt, eftersom jag verkligen inte förstår hur han gör det.

/

DJ Flush spelar på Krake Festival i Berlin. Mer info här