Senast publicerat

Luke Newberry spelar Kieren Walker i BBC Threes dramaserie In the flesh. Foto: BBC America

Luke Newberry spelar Kieren Walker i BBC Threes dramaserie In the flesh. Foto: BBC America

Post-zombien ifrågasätter vår existens

Artikel Lisa Ehlin ser den brittiska tv-serien In The Flesh och funderar över vad zombiens återtåg till mänskligare varelse egentligen säger om vår uppfattning av oss själva. 2014-05-30.

article-image

Spring Break forever bitches

Artikel »Det jag slås av är den totala gränslösheten. Det är trailers som läcker, blöder ut popkultur i alla riktningar samtidigt.« Lisa Ehlin ser smakprov från Sofia Coppolas film The Bling Ring och Harmony Korines Spring Breakers och upplever en total sammansmältning av verkligheter. 2013-03-18.

David Jackman i Organum.

David Jackman i Organum.

I oljudet föds det nya

Artikel »Noise är det som är för mycket, det oönskade, överflödet. Det som blir jobbigt. Musik som strävar efter ett totalt nu och som ifrågasätter tiden som koncept.« Lisa Ehlin läser Reverberations: The Philosophy, Aesthetics and Politics of Noise. 2013-01-22.

Obs: Bilden är ett montage!

Obs: Bilden är ett montage!

Rap / Nihilism / Trap / Ehlin

Artikel "Precis som med schlagern efter andra världskriget, så verkar mycket av den nya sydstatsrapen inte handla inte om något särskilt alls. Och just därför handlar den om allt. En längtan efter nostalgi, en eskapism, till en värld utan bekymmer", skriver Lisa Ehlin. 2012-08-27. 8 kommentarer.

Foto: www.spikesandbikes.com

Foto: www.spikesandbikes.com

Lisa Ehlin: Pojkarnas klubb

Artikel "Jag skrattar inte för att det är roligt. Jag skrattar för att jag inte förstår. Jag försöker relatera till det våld som uttrycks. Den vägg av drogromantik som slår emot mig är samma vägg av längtan efter intensitet." Lisa Ehlin dyker ned i hårdrockens dekadens och hittar en central del av moderniteten. 2012-06-08. 19 kommentarer.

article-image

Sorlet från framtiden

TMA 5 år Avståndet mellan samtiden och framtiden är i dag nästan utraderat. Lisa Ehlin ser Seapunkrörelsen som ett lysande exempel på detta. En kultur som konstaterar att världen troligtvis kommer att försvinna under vatten. 2012-01-27. 2 kommentarer.

article-image

Real estate: rock utan rock

Artikel Real Estate har fått kritik för att de saknar laddning, för att de inte vill något. Men Lisa Ehlin ser istället något befriande i bandets formbara och viskande musik. "Jag slipper höra vad jag ska känna", skriver hon. 2011-11-11. 1 kommentar.

article-image

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

I postkritikens sköna värld

Artikel Rolling Stone-skribenten Chris Weingarten menar att bloggar och forum vattnar ur musiken all dess mening. Men i dagens nätkultur har den deltagande lyssnaren blivit en vägledare till det personliga i en fysisk miljö – en slags curator. 2011-03-02. 1 kommentar.